We hebben te maken met een gekke periode; een Coronatijd. Omdat fysieke therapiesessies nu niet verstandig zijn, ben ik helemaal overgestapt op digitaal contact. Daarbij maak ik gebruik van AVG-proof beeldbellen van Therapieland om ouders en cliënten te kunnen zien en spreken. Cliënten hoeven daarvoor niets te installeren, alleen een account aan te maken (evt. anoniem). In deze blog wat extra informatie over mijn werkwijze in deze periode.

Therapie in coronatijd

Lopende cliënten
Therapie met lopende cliënten kan gewoon doorgaan, in de vorm van digitale, live therapiesessies met het kind. Ik geef van tevoren door wat er klaargelegd moet worden aan materiaal. Ouders zorgen voor een rustige ruimte waar hun kind ongestoord kan werken. Ik zorg voor de opdracht(en) en therapeutische input tijdens de sessie. Evaluaties met ouders vinden ook middels beeldbellen plaats.

Nieuwe cliënten
Nieuwe cliënten kunnen zich gewoon aanmelden. Tot en met 21 april kun je zelfs nog gebruikmaken van een leuke kortingsactie! De intake met de ouders vindt plaats via beeldbellen. In mijn ervaring is dit een prima vervanging voor de fysieke intake. De sessies met het kind kunnen starten zodra de scholen weer open mogen (tenzij anders besloten door het kabinet). Het kan ook zo zijn dat uit de intake blijkt dat de ondersteuningsvraag meer bij de ouders ligt. In dat geval kan het traject direct starten. Ik stel dan samen met de ouders een ondersteuningsplan op. Zij krijgen van mij (twee)wekelijks gerichte tips en opdrachten voor thuis en we bellen periodiek om hierop te reflecteren.
Gemeentes werken ook door. Een PGB-aanvraag wordt dus gewoon in behandeling genomen.

Meer info
Ben je benieuwd wat ik in deze Coronatijd voor jouw situatie kan betekenen? Of wil je gewoon eens uitproberen hoe dit digitale contact voor jou voelt? Neem gerust contact op en we plannen een vrijblijvende afspraak in.

Wil je weten hoe ik als therapeut te werk ga? Je leest het in deze blog en in mijn werkwijze.