We hebben te maken met een gekke periode; een Coronatijd. Inmiddels mogen therapeuten weer ‘live’ sessies houden en ook ik ben weer werkzaam op school en in buurtcentra. We letten samen goed op de regels en op elkaar.

Therapie in coronatijd

Lopende cliënten
Therapie met lopende cliënten gaat weer gewoon verder na een korte periode van therapie via beeldbellen. Bijna gewoon dan. We houden zoveel mogelijk de 1,5 meter afstand aan, we schudden geen handen, mama of papa mag tot aan de ingang komen en dan neem ik hun zoon of dochter mee naar binnen, we ontsmetten onze handen en ik zorg zoveel mogelijk voor schoon en ongebruikt materiaal. Evaluaties en gesprekken met ouders gaan via beeldbellen en mail.

Nieuwe cliënten
Nieuwe cliënten kunnen zich gewoon aanmelden. De intake met de ouders vindt op dit moment nog steeds plaats via beeldbellen. In mijn ervaring is dit een prima vervanging voor de fysieke intake. De sessies met mijn cliënten vinden bijvoorbeeld in buurtcentrum ‘De Boemerang’ plaats, goed te bereiken als je in Eindhoven-Noord woont.
Gemeentes werken ook door. Een PGB-aanvraag wordt dus gewoon in behandeling genomen.

Meer info
Ben je benieuwd wat ik in deze Coronatijd voor jouw situatie kan betekenen? Of wil je gewoon eens uitproberen hoe dit digitale contact voor jou voelt? Neem gerust contact op en we plannen een vrijblijvende afspraak in.

Wil je weten hoe ik als therapeut te werk ga? Je leest het in deze blog en in mijn werkwijze.