Lieve moeders, er wordt heel veel van jullie gevraagd nu. Horen jullie bovenstaand zinnetje ook véél meer deze dagen? Herkennen jullie het gevoel dat je er nu ineens voor álles moet zijn, voor je kinderen? Voor het schoolwerk, voor het ontspannen, voor het spelen, voor het bedenken van knutselwerkjes, voor het orde houden en gezellig houden, voor het snappen van die nieuwe leertools die er ineens bijgekomen zijn en ga zo maar door.
Ik ga jullie helpen, waar ik kan. Laat me weten waar je tegenaan loopt en ook waarin je handvaten of praktische tips mist. Bijvoorbeeld; ‘Hoe breng ik meer orde aan in de dag?’, ‘Wat doe ik als mijn kind een woede-uitbarsting heeft?’ en ‘Heb je ideeën voor knutselwerkjes voor mijn kinderen?’. Ik neem jullie vragen mee in mijn blogs.

Hier zijn alvast een aantal algemene tips om mee te starten:
* Heb maar heel veel geduld met jezelf en de lieve mensen in jouw huis.
* Neem dit weekend als ouders de tijd om een planning voor komende week te maken. Je kunt nu terugkijken op de afgelopen week en leren van hoe die verlopen is. Zorg voor duidelijke tijdblokken; baken de activiteiten af. Zorg er ook voor dat werk/leren en privé/ontspanning niet door elkaar gaan lopen.
* Betrek daarna ook je kinderen bij het afmaken van de planning. Hoe is de planning op school? Misschien vinden je kinderen het fijn als de thuisplanning daar ook op lijkt.
* Probeer elkaar als ouders af te wisselen, rondom je eigen werkzaamheden en de zorg voor de kinderen. Je hebt ook tijd voor jezelf nodig. Neem even een bad, ga een rondje hardlopen (er zijn online volop schema’s te vinden om dit op te pakken), luister naar een fijn muziekje, lees een uurtje in een mooi boek of doe even op je gemak de boodschappen.
* Laat je kinderen meedraaien met het huishouden; ze kunnen kleine taakjes doen of (afhankelijk van hun leeftijd) helpen met schoonmaken en stofzuigen.
* Probeer ook te genieten van de tijd die je samen hebt. Bak een extra taartje samen en geniet bewust van het samen opeten.

Heel veel succes en tot de volgende blog!