gezin, vakantie, rustHet is (bijna) zover: zomervakantie voor de basisscholen! Eindelijk even rust voor je kind en voor jullie als gezin. Ben je ook al volop bezig met plannen maken voor de vakantie? Misschien blijf je als gezin in de buurt van de woonplaats, gaan jullie met de kinderen ergens in
Nederland kamperen of maken jullie een uitstap naar een buurland. Wat jullie ook gaan doen, geniet er lekker samen van!

Simpelweg zijn

Het is tenslotte een tijd om tot rust te komen en te ontspannen. Soms is samen lekker zijn al genoeg en hoef je niet eens iets te doen. Kijk maar eens welke ideeën, spellen, vragen en gesprekken er spontaan op gang komen vanuit dat samen rusten. Laat je verrassen door je kinderen! Wil je toch inspiratie opdoen voor uitjes met je kids in Nederland, kijk dan eens bij Go-kids.

Structuur

Mochten jouw kinderen meer structuur nodig hebben, ook tijdens de vakantie, maak dan een planning. Dat klinkt misschien als het tegenovergestelde van vakantie, maar het kan juist zorgen voor meer rust voor je kind. Want onvoorspelbaarheid en lege uurtjes kunnen  juist weer zorgen voor veel onrust. Grijp deze vakantie aan om te kijken of meer structuur jouw gezin ook meer rust biedt. Dat kun je zo aanpakken:
* zet de vrije weken op papier. Wees lekker creatief en maak de planning, waar mogelijk, samen met je kinderen. Geeft dit te veel prikkels? Maak hem dan fijn overzichtelijk in Word, met een duidelijke lay-out.
* geef per week aan waar jullie dan zijn, welke uitstapjes jullie gaan doen, wie er waar gaat logeren, wie er op bezoek komt etc. Weet je dat nog niet voor de hele vakantie? Vul het dan aan zodra je het wel weet.
* maak ook zichtbaar hoe een vakantiedag eruit ziet. Maar één (voorbeeld)dagplanning met daarin de eetmomenten, een rustmoment, een samenspeelmoment, hoe laat opstaan en hoe laat naar bed etc. Maak hem zo specifiek als voor jouw kind(eren) nodig is.
* je hoeft de dagen echt niet vol te proppen. Je kind mag ook zelf tot ideeën komen. Weet je nu al dat dit moeilijk is voor jouw kind? Ga dan alvast samen zitten en maak een lijstje van leuke dingen die jouw kind kan doen als hij of zij zich verveelt tijdens de vakantie.

Meer hulp voor je kind?

Gezin, vakantie, rustMerk je dat meer structuur je kind erg goed doet en wil je deze lijn doorzetten in het dagelijkse leven? Of heb je een andere hulpvraag, bijvoorbeeld op het gebied van de sociaal-emotionele ontwikkeling van je kind? Hier kan ik jouw gezin en specifiek jullie kind bij ondersteunen. Met een traject op maat leer ik jouw kind en zijn of haar specifieke behoeften, sterke punten en struikelblokken kennen én kijk ik mee over jullie schouder als opvoeders. Samen gaan we aan de slag om de omstandigheden optimaal te maken om jouw kind binnen jullie gezin te laten opbloeien.

 

Praktijk Lente houdt zomervakantie tegelijk met de basisscholen. Op 24 augustus gaan we weer van start! Stuur me gerust een berichtje voor die tijd, dan plannen we een vrijblijvende kennismakingsafspraak in.

Welkom!