Lieve ouders en kinderen,

Duurt lang…
Zoals jullie onlangs hebben gehoord, duurt de situatie van beperkt het huis uit en veel minder mensen kunnen ontmoeten vanwege het Coronavirus, nog weer een tijd langer. Er zijn dus veel leuke activiteiten die niet doorgaan. Verjaardagen, sportactiviteiten, dagjes weg en bezoekjes aan opa en oma. Om je kind te helpen hiermee om te gaan en een positieve draai aan dit feit te geven, heb ik een tip. En daar heb je een potje voor nodig!
potje voor leuke dingen
Tip: maak een potje!
Laat je kind(eren) elke dag of week een klein bedrag in een potje doen. Voor elke week dat we niet naar werk/school/familie kunnen gaan. Of leuke dingen buitenshuis kunnen doen. Als deze periode weer voorbij is, kun je hier samen iets leuks mee gaan doen! Wil je daarvoor net zo’n leuk varkentje gebruiken als in het plaatje, kijk dan eens hier. Je kunt hem zelfs kapotslaan met het bijgeleverde hamertje. Hoppatee!

Wil je liever geen geld in een potje doen? Laat je kinderen dan elke week 1 keer een activiteit op een briefje schrijven die ze graag weer willen kunnen doen. Doe de briefjes in een doosje en trek, als deze periode voorbij is, om de zoveel tijd (spreek dit samen af) een briefje uit de doos en ga de activiteit lekker samen doen! Want het is belangrijk om naar leuke dingen uit te blijven kijken.

Meer inspiratie?
Ben je op zoek naar meer tips voor thuis? Bekijk dan mijn blog vol ideeën. Ben je benieuwd wie ik ben en wat ik doe? Neem eens een kijkje!