Werkwijze

Ervaringsgerichte aanpak

Tijdens de sessies met kinderen in de basisschoolleeftijd ga ik ervaringsgericht te werk: het gaat om het ‘doen’ en om de emoties die daarbij worden aangesproken. Zowel het proces als het resultaat van een sessie zijn betekenisvol en hebben een effect op de innerlijke wereld van het kind. Kinderen mogen volop leren, proberen en experimenteren en er is geen goed of fout. In deze open, ongedwongen sfeer staan de behoeftes van het kind centraal en toon ik respect voor zijn of haar eigenheid. Als beeldend therapeut creëer ik de juiste omstandigheden om het kind te bevestigen en te laten opbloeien. Het eerste effect dat voor de omgeving merkbaar is, is dat uw kind meer ontspanning en rust ervaart. Resultaten van de therapie zijn bijvoorbeeld: minder stress in de thuissituatie, meer zelfvertrouwen, een kind dat sterker in zijn/haar schoenen staat en beter weet wie het is, een kind dat eerder en beter kan verwoorden wat het voelt en ouders die meer inzicht hebben in de patronen binnen het gezin en met de juiste tips weer zelf verder kunnen.

Voor wie?

Door de ervaringsgerichte aanpak is beeldende vaktherapie zeer geschikt voor kinderen met gedragsproblemen, een trauma of een diagnose als autisme of ADHD. Maar ook als uw kind even niet zo lekker in zijn vel zit, kunt u bij mij terecht.

Doelen waaraan gewerkt kan worden zijn bijvoorbeeld:

  • het vergroten van zelfvertrouwen;
  • eigen grenzen leren voelen en aangeven;
  • eigen emoties leren begrijpen en uiten;
  • leren contact maken met anderen;
  • ervaren dat je er mag zijn.

Als een doorverwijzing of onderzoek nodig is, werk ik samen met psycholoog & NVO orthopedagoog generalist Janine Suoth-Coppelmans van praktijk Durf.

 

 

Wat kost deze therapie?

 

Lees meer over prijzen en vergoedingen